Thursday, 21 June 2012

Photography and novels aw meletops !

Hye felass . Hari ni , aku nak share a little bit about my dreams yap ! Okay first , Last month aku ade masok photography competition untuk bulan pengguna . Owh yeah , memang ramai yang nak masuk but aku jea yang gila -2 semangat nak masuk ! HAHAHA * At least , aku sorang je yang masok :) bagos lah korang tinggalkan aku sendirian U_U huwaa ! hehe . Tapi tak mengape . It's okay beb . Lagi senang aku nak menang ! HOHOHO , <3 So aku pun buat lha ape yang tertulis di syarat -2 peserta tu . Alhamdullilah . My cute mother * Puan Aishah Adam dah sent kan dahh ! yayyyy ! And yang paling buat aku excited bila dapat panggilan dari fomca , I'm TOP 3 !!! haa . Alhamdullilah ! Akhirnya Allah permudahkan impian aku untuk jadi jurugambar profesional ! :) Very happy yes .


Act , aku tak nak heboh sangat . mane la tau . tiba -2 salah nama . Insyallah tidak ! hehe . And my seconds dream is .. Aku nak sangat jadi novelis you know ? gila-2 aku nak sangat !! :) coz aku rase job tu awesome and senang nak kayee !! haha . Betul kan ? My mum cakap , elok aku mulakan dari sekarang . Now , i'm 13 y/o . Dah bole dah tulis sikit -2 , tapi tak topp aa cita aku tu . Maybe cerpen bole ! But i still wanna reach my very awesomeoo dream yoo ! hee . Aku dah mula start writing sekarang , citer ape korang nak tau ?  Tunggu je lah agak -2 nama Nur Ashiqin Md Yunan ade dalam 1 novel tuuu . hee ~ Over lah pulak .






Aku memang bertekad nak ada kerjaya seperti yang telah diceritakan di atas ! yehh . memang best kan kerja aku ? tules -2 and snap -2 ! heehe . Macam good-2 je . Ape pun , aku harap korang dapat doakan aku supaya berjaya menjadi seorang novelis and jurugambar :) please yep pray for me . Peringatan juga buat aku , Usaha haruslah diiringi doa ! Jangan harap doa je . Usaha tu penting kan ? Okay pikin ! Belajar rajin-2 and jadi budak baek dekat sekolah ! Be yourself and always make your parents happy . NOT YOUR BOYFRIEND * haha . cakap macam aku tak de boyfie jea . hehe . guraw je . okay lah . wanna go sleep . Bye felasss . Assalamualaikummmm sayang .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 14 June 2012

After Holiday , My birthday . Kisah Baru :)

 

Hye peeps . Seriously , aku da lama gila tak tulis blog comelss ni . Now , i nak bukak story mory baru meh ! haha . First, Start May 2012 ni . Somethin' yang tak ku jangka hadir dalam hidup ini . Yeah eh ? haha . Aku ada kawan istimewaa baru . * ee . kesah pulak ! * grr . Dia lagi rendah but for me , he is soooo cute ! :p wek wek wek . Over . Then , On 26th of May 2012 . My very speacial day . Befdayy Pikinn <3 hehe . Alhamdullilah . Allah panjangkan lagi umur aku . Semoga aku sentiasa sihat dan dimurahkan rezekii aminn !!! :D . Pagi yang indahh pada hari sabtu tu , ku jangka kan seseorang yang pernah lari dari hidup aku akan datang . But , he left me with tears . * haaah ! lantak lha dia kan ? * Chill ~ Comeback . Tak banyak sangat hadiah but aku tak harapkan pun . Cukuplah ucapan yang ikhlas tu yaa . Thanks kepada kawan-2 kelas 1RK3 kerana sudi buat aku gembira sehari sebelum cuti tu . :) I'm Happy ! And agak terharu bilaa Atasshinchi ( Effa ) post at blog dia pasal aku . Meaww . Hey awak , terima kasih sayang ! <3 dude gila . haha . tak kesah lah apa-2 pun . Then , after my beday tu jugak lha start the 2 weeks holidayy . Pegi jalan-2 jea lha . Pastu folio di'abaikan' . * Saya pemalas lha awak * heheeh . Tak seronok mana pun cuti ni . Biasa-2 jea . Kk , Tapi dalam masa 2 minggu tu aku rasa macam 2 hari je tau . Tak puassssssssssssssssss :3 . ishh . sudah-2 lha tu . Sekarang dah naik sekolah . Kisah baru pun bermula . Aku tekad nak jadi diri sendiri dan ubah perangai lama and ............. lupa nak bagitau penampilan baru kita lha awak . hey hey hey . Pikin sekarang da pakai gigi besi . * Benci aku dengar perkataan Gigi besi * . Ya , Aku pakai braces . hihii . Tak payah nak over sangat lha mcm aku sorang jea pakai bende alah tu . ^ lupakan ... abaikan ... ^ weshh . Seriously , naik jea sekola , semua nak aku bukak mulut tunjuk gigi . Aaaaaaaa . haha . soalan biasa diorang  ' Sakit tak ? awak gosok gigi macam mana ? awak pakai lama tak ? bayar berapa ? wak , tunjuk gigi !! ' . haah . ape seyh ?! . Tak mengapa . Aku pun jelaskan dengan baik :) hihi . Okay lah . macam da banyak jea aku cerita . Now , daaa penat nak taip lagi . Okay lha . Kbhaiiiiii Assalamualaikumm sayang <3

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment