Sunday, 19 August 2012

Raya 2012 :)

Haaarh * sangap * , tepat jam 12.18 tengah malam . Aku masih tak tido lagi oleh disebabkan ketagih nak tulis entry . HAHAHA . lawak lagi Pikin xD
"Allah huakbar Allah huakbar Allah huakbar , Laillah haillallah hualla huakbar ..
Allah huakbar wallilah hilham .."
Bila dengar je suara takbir raya , Ya Allah , rasa macam nak jatuh mencurah air mata niy , namun , aku tetap kuat menahannya dengan menutupinya dengan wajah ceria Aidilfitri . First of all , Raya tahun niy bagi aku tak lha seronok sangat and tak lha bosan sangat . tahap sederhana gituhhh :) Yang sedih , dah tak dapat nak raye dengan kawan kawan sekolah rendah macam dulu dulu tuuuuu . ape pun , insyallah aku akan memaksa korang ! lalala . Bangun je pagi pagi , siap siap . sedare sedare lelaki dah pegi solat raye . aku kat rumah pakai cantik cantik , solek berejam sampai kene bebel tawu !! tak kesah lah , yang penting dah bermaafan . :D haishhh , malas nak cite panjang . korang scroll ke bawah je ea tengok gamba gamba raya aku xD :

Big family * kau hadoo?*


HAHAHA , my big big bro here . kecuali budak tecikk sorang tu ! hee .

Bersama ibu saya :) okay dia comel !

Dengan makmahh .

Sweet tak ? Carissa and Azandra .


With Carissa Aminuddin <3 Dia comel sangat !!
Okayyy , jam dah menunjukkan pukul 12.48 minit malam . esok nak balek kampung , Alamatnya tak cukup tido lah kan  . hewhew . okeng lah , aku nak tido . Last , SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 11 August 2012

11 August .

11 August 2011 , My heart has owned to you . .
Without realizing it , 11 August 2012 , My heart now closed for you .
Semalam kat sekolah , dah cadang nak buat satu perjanjian dengan Elys * http://sitinorelysah.blogspot.com/ *
Kononnya nak tamatkan kisah hati ni leww . HAHAA , Memori lama guys . Capital S , Awak ingat lagi tak tarikh keramat gila niy ? Kalau ingat alhamdullilah . Saya masih ingat . Walaupun sakit hati niy , tapi apa yang mampu , tahan je lah . Walaupun air mata niy dah nak jatuh bila tulis post ni . Namun hatiku tetap kuat dan gagah menaipnya . Wakaka .
11 ogos 2011 , Saya memang suka gila dekat awak time tuh . Tak sangkakan , dalam kelas agama tu jugak kita diclaire . Dengan hanya sehelai nota yang bertulis ' Aq trime ' . Lawak kan ? ngehngeh .
12 ogos 2011 , Saya tak datang kelas tambahan . Awak pun tak datang . Macam dah janji jehh . Kawan baik awak cakap , yang kita ade first date . Aishh , rasa macam nak gigit jea kepala dia . :'D
25 ogos 2011 , Kita dah start over chatting kat fb . Lama jugak kita chat sampai late night . Tapi saya tak kisah . 13 , 14 , 15 September , Kita nak UPSR . Kita putus kejap . ^^v Saya tahu awak budak pandai kan ? Setiap ujian mingguan saya selalu tanda kertas periksa awak . happy sangat . Lepas UPSR , kita dah makin rapat , mesej berbalas balas . Waktu tu saya rasa dunia niy kita yang punya . Masa rombongan , saya curi curi tengok awak tido dekat belakang . OMG , Comel gila . :) Hari demi hari , awak kata awak makin sayangkan saya . Saya ingat lagi , awak tunggu saya dekat tangga pagi pagi sebab nak bagi teddybear pink yang comel tu . Alhamdullilah , sampai harini teddybear , domo and segale harta dermaan awak saya simpan baik baik . Macam macam kita lalui bersama selepas tarikh 11 ogos tu kan ? Kadang saya rasa takut dengan awak bila awak marah saya . Kadang saya suka sakat awak . Saya rasa saya memang tak tertipu dengan kisah kisah ni awak . Terlalu indah untuk saya kuburkan . 
Tapi saya selalu ingat . . . Cinta monyet tak semestinya kekal bukan ? Perasaan niy memang serious tetapi saya tak menganggap ia satu benda yang penting dalam hidup ni . Cukuplah segala apanya telah kita kongsi bersama sehingga tarikh 7 April 2012 . Saya faham yang kita terlalu muda untuk bercinta dan berkasih sayang . . . Tetapi tak salah kalau kita berkasih sayang sebagai seorang sahabat . Betul tak kawan ?
Alhamdullilah , sekarang life masing masing semakin okay . Dan start dari semalam , dah tiba 10 malam terakhir ramadhan . Ya Allah , Teguhkanlah hati hambamu ini , hilangkanlah perasaan sakit dan luka dijiwa ini , Semaikanlah dengan seruan sucimu . . 
At least , Aku bersyukur kerana dikurniakan hati yang mampu melepaskan dia pergi . Kerana aku tahu , Cinta Allah lebih penting dan bermakna <3  Semoga kehidupan masa kini semakin baik dan insyallah aku akan jumpa Ramadhan akan datang , ILOVEYOU Allah , ILOVEYOU Rasullulah , ILOVEYOU dear Ramadhan . Next week dah Syawal . Sekejap saje . :) next entry for RayaRayaRaya ~ hee . Okay lah . Bye . Assalamulaikum !
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 4 August 2012

Cuti hari minggu @ Aktiviti aku .

Hello readers :) Todayy dah masuk 15 hari kita umat islam berpuase bukan ? And bulan August pun dah tibaaa . Aku rasa macam cepat semacam jea kan ? Raya pun dah nak dekat . . yeayy !! * k excited * haha . Serious lah aku cakap , lagu raya dah mula diputarkan dekat radio . Mak aku dah sebok dok shopping-II niy . Adek aku lak dari first puase tak habis-II kira tinggal bape hari lagi nak raya . HAHA . Aku ? just duduk diam je kot . Today , hari minggu . So , tahap kebosanan maybe mencecah tahap maximum . Pagi-II lepas sahur aku da sambung bermimpi . Bangun drpd tidur pukul 8.30 a . m :) Aktiviti first aku ialah menyelesaikan homework yang dah bertimbun . . 




Homework : Geo , Math , KHB , nota bagai =.=' k penat .

Time tengah busy buat nota Geo , Adek aku datang . .


" Moi , Kau amek meja study aku ea ? erghh "


" Alah , Meja study kau , meja study aku jugak en ? dah-II jangan kacau aku . "


" Ha alah , sombong . puihh "


HAHA . Okay , bende kat atas tu just semak je . Seriously bosan . Sekarang kerja rumah dah separuh selesai , see ? time senggang gini lah amek can nak tulis blog . Kalau tak , bersarang sudah blog ni . 
Semalam , pegi dentist lagi ~ tukar elastic band lagi you ! This month colour > GREEN + ORANGE < .. Insyallah bulan niy , aku dapat manfaatkan dengan perkara-II yang baik . Malam tadi pong terawih buat 20 rakaat . Err jakun gila aku . Hoho . 
Okay lah , Tak banyak yang aku nak story . Entry ni agak memBOSANkan kan ? :) ahaks ~ 


Natural face . See my braces ? HAHA . Kbhai Assalamualaikumm <3
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment