Wednesday, 20 November 2013

No title. Maybe?

Hye people. Me again? yaa. Holiday now :)Haha act , tak banyak nak share. Just for fun ya? Hee. Tak sangka dah akhir tahun kan? And i am 15 to be. Maigodd -.- dah besar dah saya? Aum >< so , kenalah rajin rajin turun dapur ya Pikin. You're big big girl now. No more play okay? *ayat acacah omputeh , padahal bukan teror mana pun speaking* Haha. 

She’s hurt, mentally and emotionally but everyday she walks with a smile because that’s who she is, the girl who never stopped smiling.

Ya that's me :) I'm a strong girl ! I'll never cry about stupid things! :'D Yaa , tahun ni banyak ajar aku erti kekuatan hati. And also banyak motivate myself. Kan? Tahun demii tahun , kena changed la kann. Hm i love my family , my buddies and my heart <3 :) Haha who knows? Allah know :)
Haha actually banyak gambar time akhir akhir sekolah haritu , Banyak aku upload kat Instag ; ashiqinpikin_ je. Follow kay ;) Ni je dapat aku shared kat blog. Gambar kami seDorm B110 :D

Kami Happy! :D Sebenarnya ramai lagi. But berlima je ni. W/ Kak Mariana , Kak Zatod , Jiyong , Husninaa :*

Aku akan rindukan hostel -.- EH yeke? haha. Rindu aa. Kat situlah macam macam tragedi jadi. Pahit , manis , suka , duka sama sama kitaorang rasa kay. For batch 98's , hope dapat bersua kembalii :D kami *batch 99's akan merindui korangg. Hehee
Macam over je macam over je. Kdah bye. 

Assalamualaikum.




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 12 October 2013

The story begin

Hai korang :)Tiba tiba mood rajin nak tulis entry baru datang. Err kalau tak. Jenguk blog pun jarang woi sekarang. Hm people changed. Aku rasa aku dah banyak berubah tahun ni. See? Update belog pun jarang dah kan? Madah layan phone je. Twitter,Insta and Wechat je lah keje hakuu ==' Hm. Kesian Fb dengan blog. Haha takpe. Di kesempatan ini, saya Cik Enchanted akan berkongsi kisah suka duka terkini dalam hidup sayaa :DD Haha. Merepekk

Budak budak form 3 baru je lepas PMR act. Peh enjoyy ah pe lagi kan. Haha sebelum exam, masing masing bersama buku k. Tengok akak akak dorm gua pehh. Struggle abis masing masing.Haish bila la aku nak jadi cenggitu eak? Bila Pikin bila?! Huhh. Sekarang..
MERDEKA dah -.- Haaa jealouss much. Buku dah pulang beb. Peh dah takpayah pike lagi an. Aku ni? Final Exam menantikuu. Aduh aduh. Haa cakap pasal PMR ni. Tahun ni diorang batch last yang amik PMR. Next year , kami batch 99's. Akan menghadapi PBSMR -.- <--- apa mende alah ni? Pentaksiran berasaskan sekolah menengah rendah. Huh kalah kau UPSR. Hebat kan? xD


Nah! Ayuh berjuang 99's ! Peh dah la batch first siutt.
Hm takpe. yang penting, aku kena study betul betul. Insyallah aku mampu buat kedua ibubapa aku bangga dengan aku. Aku janji :')
Tahun ni aku banyak main main kot. Ponteng kelas , kerja tak siap. To be honest la kan, form2 ni susah sikit pembawaannya. Lagi lagi math -___- takyah cakap ar an, Memang aku kena rujuk balik betul betul dengan Mymom. Tolong doakan aku ea? :') aku ni taklah pandai mana. But kalau boleh aku nak habiskan sampai form5 kat SMKBT2. Amik pure science. Insyallah mampu :)

Ok dah habis pasal tu. Nak cerita apa lagi eak. Eh dah lama tak cakap pasal Mr.Ex :) Apa cerita dia sekarang? Haha. Insyallah he will be mine one day :P ajet ajet sia aku. Dah dah lupakann. Kami hanya kawan sekarang. Kalau dikira balik, kiterang dah 2 years 2 months already ;)Fuyohh. Huh whatever. Cinta monyet nyet kan.

Then nak cerita ni, seriously tahun ni semakin mencabar life aku aa. Pasal family, kawan,tutt tutt or else. Like i say, setiap tahun aku berubah. Tahun nii .. Emm. Brutal sikit maybe? xD I'm a hosteler and i know it. Hidup dengan kawan kawan ni macam macam :) Dan aku akan merindui saat saat kita bersama. Insyallah aku takkan lupakan korang :*
Dah berdamaikan 99's ? ;) Niat diorang baik. Nak ubah aku ke arah kebaikan. Insyallah till Jannah. Aminn
Eh haa haritu aku konvo. Lupa nak share gamba dekat blog. 
Alhamdulillah :') Dah selesai sekolah agama.


Okay. Just this maybe. Assalamulaikum


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 7 September 2013

MINE.


Do you remember me? Its me :) Thanks for loving me. Idk whats on my mind now :/ something bads happen :( But i don't know what is the problem is .. Just , seems like i such a loner .. feeling so frown :( down or dark days came wanna test me :') Hmph what should i do? Just silent? No! I don't want to make it more bad ><' I want a happiness :D Please !! Haha XD such a silly mind. How fool of me.No one know what i feel. They just , wanna be my fellows because of my lucky? And i feel like .. what?! Huh -,- nevermind. I just be what i want. Okay Enchanted? You're strong enough girl! Cheer up! Build your own confidence ya? Do not hypocrit. I know you can :) So the thing is .. I just have to ignored on what people out there gonna say about me. Me is me and you is you. Am i right? Pheww well i write this just for variety ,to polish my english language. My mother always remind me, " Don't give up on your life dear , your own choices is the best decision ever. " . Just need to think more deeply in mind .. To make it perfect! And perfect gonna make you look beautiful :D And beautiful gonna make you feel amazing. And amazing can keep you stay Enchanted <3 and Enchanted is me :)



p/s: Pray for me to stay strong :')

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 14 August 2013

A little story of Syawal'13

Hola" there :) Actually nak update sikitlah blog ni. Mesti korang perasan yang aku sekarang malas gila kan update entry baru. Ni ha aku dah muncul XD muehehe. So macam biasalah Raya kan ? :D I admit tahun ni biasa biasa je. Takdelah meriah mana. Tapi tapi tapi kannn .. Baju raya aku rasa paling banyak tahun ni x) *kisahnyaa* hok aloh! ish teruk betul. Duit raya tahun ni pun , hm boleh la tahan. Ala baru guna sikit je, lain tu masuk bank lah kan. Nak tau berapa? Biarlah rahsia. Haha

Okay meet my parents :) Sweet je kan diorang ? hahaa . Act mana muka aku ? -,- sat g lah. By the way , banyak sebenarnya kerja aku kena langsaikan dalam masa cuti ni. Shortfilm adoihh tak siap lagi ! matilah aku kalau tak siap. Tak silap satu asrama aim aku je kan -,-  Homework? Peh takyah cakap aah. Memang hmph banyak gilaa u'olls. maklumlah , bak kata cikgu Huda 'Juadah hari raya saya untuk awak' wah manisnya berbicara ye xP So ? what should i doin' ? SIAPKANLAH PIKIN ~ Okay okay.

Me at first Eid :) Suci je muka. Plastik je ni -,- 

Money money money! Yeah duit layeee :*

First day raya kat Sayong lah kan macam biasa , petang tu , gerak balik melaka sat. Pheww penat tau berjalan jee. Tapi dah namapun beraya kan? So berayalah kau puas puas! Naik hostel dah takdenye nak jalan jalan lagi ye Pikin. Hahakk

I wore this for third eid. Simple je.

Termenung jauh mengenangkan nasib. *Eee poyolah!

Haha nothing much to shared. Maybe ni je kot for this Eid. I've got many things to do after this. So hope all of you dear readers enjoy reading this entry ya? Be happy , be loyal and stay postive ;)
Sincerely by me ,



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 28 July 2013

Before and after Ramadhan :)

Hey hey readers tersayang ! lamanya aku tak update. Seriously busy lha korang :) so sorry. So , ade time ni nak update la new entry. Haha. Not too much story to share. Ade la sikit. haa , tak sangka kan dah puasa sekarang XD Cepat gila masa berlalu. Tau tau je aku dah nak masuk form 3 and usia blog ni dah nak dekat 3 tahun :) wow! hee. So , aku nak ucap Salam Ramadhan kepada semua pembaca blog ni :D okay ?


Tahun ni aku lebih spend time puasa kat hostel , so agak sedih la siked. *poyo* Haha. But seronok apa ? Sahur , buka , terawih semua dengan member member. Syokkan ? :D Sebelum puasa haritu , naik je cuti , form2 ada lawatan ke rumah seri kenangan. Lepas melawat kiterang jalan jalan kat angsana. Gila kau best ! Haha. Makan pizza , bowling and macam macam lagi lah XD



Together with them :)

Alhamdullilah , lifes getting better now. Kawan-kawan sentiasa ada support aku :) Belajar pon okay. haha tak sangka masa cepat berjalan kan? tak lama lagi nak raya. Seminggu je lagi sekolah XD Yeah ! Can't wait for it !

Okay lha korang. Maybe ni je dulu aku mampu share. Next time aku updated lagi best kay ? tata ~ 
Assalamualaikum.





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 27 May 2013

Happy fourteen Pokon :D Have a blast!

Hello there :D Haha . Malam ni kita nak shared sikit pasal birthday kita ke 14 :) Sikit je. tak banyak pun sayang :') ahaks. Pejam celik pejam celik , Ashiqin Md Yunan dah empat belas tahun ya? aduii besar dah budak ni. Haha thats it. I share lha siked my Biodata on 2013 ni :) Enjoy.

Haha guitarist jap.Ye bilik Pikin emang bersepah =='

Full Named: Nur Ashiqin Binti Md Yunan *means = Cahaya Kekasih :)
NickyNamed: Pikin usually.
Age: Already Fourteen :D
Hobby:Surfing Internet,Cooking,Photoshooting,ListeningMusic and also EATING xD
School: SMK Bandar Tenggara 2*I'm Hosteler this year!
Place of birth: Sultanah Aminah Hospital JB.
Status: Single ever after *Woahh :O
Favourite colour: Ape warna blog aku :P
Height: 153cm *I'm short? :/
Weight:42kg *Still ideal :)
Age using braces untill may: 11 months :D
Dream: To be a good,perfect,rational,fun,genius and faithful girl.Love my parents so much :*

Ahah thats all kot. Alhamdulillah,dah 14 tahun aku hidup rupanya. First, Kita nak cakap yang kita sayang mak kita sangat sangat sangat! Coz . Kalau tiada dia , tiadalah Pikin :) Thanks mak lahirkan akak. Me loves you as much! Muahh . Hehe. Then , aku nak ucap thanks sangat kpd yang wish tuh :) And for present sekali lhaa . Haha. Abang aku siap belanja tengok JDT lawan Pahang beb ;) Hee . Thanks Bang , Sayang kau! Hoho . And also kepada kawan2 yang selalu support aku walau ape keadaan pun :) Sayang korang ! As specially my Bestie 4eva EFFA BAHAR me love youu moreee :D Haha . Okaylah. Dah pukul bape ni. Got to go readers , thanks 4 reading this entry ya? Kbye Assalamulaikum .



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 4 May 2013

More Story About Enchanted :)

                   
Hello readers sekalian :D okay harini aku tulis post pertama dalam bulan yang aku paling suka ! yeah. Bulan May. Okay mak ngan ayah tengah mengundi sekarang. Almaklumlah , pilihan raye ~ hehe . Hidup BN ! *eh aku ni , toksah dok nyibuk2 hal orang tua. hehe.
Okay, tengah bosan ni. Sementara idea mencurah curah nak shared kat korang kan, lebih baik aku post sekarang.Tak sangka dah nak masuk Mid year kan? Tak lame lagi exam. Hadoii :O takutla.. haish , lagi2 math. Sementara cuti pilihanraya ni , lebih baik aku struggle math dengan mak. Hehe :) lagi ape ek aku risau , haa sejarah! Alaaa X3 tepuuu maii. Takut bila dapat je kertas soalan. Haa tenganga la kau ==' so, the thing is.. keep studying for this becoming exam ! Ikot format PMR lagi doh. Hmmph Wish me luck okay? :) 
Haritu kat dorm,seronok gila. Kak sue takutkan Teha ngan lipas. Amekaw lari keliling dorm XD Hahaa , Ouh ya , fyi , i tak pernah shared pasal dormates i kat apbt kan ? Okay . First , : Kak Qilah form5 , Kak Nurul form4 , KakMerna , Kakyana and Kaksue form3 , Azeera and Teha A.K.A Donx form2 hehe :D and my little junior , Leyna , Aliah and Wani. Hoho . That's all . Kak sue fobia gila kot dengan cicak , haritu sebelum pegi prep , kiterang takut2 kan dia like 'Ayokk kak sue, nanti malam ni tidoq cicak jatuh kedepekk!! *sound effect leyna XD'haha. gelabah gilaa X)
Dah tu je kot nak cite mwehehehe *gebang.
Semalam baru jeah Appoiment gigi kat senai like always , Doc cakap gigi aku dah cantik! :D Alhamdullilah. Bila kawan tanya bila bukak? I admit je tahun depan wo. Ala sayang pulak :')hee. Takpe , hanya untuk sementara sahaja right? Tak sabar nak tengok hasilnya nty :) *act ,tengah menahan sakit gigi sekarang :X

Ashiqin Pikin, Dia kuat. Jangan biar dia jatuh. Okay? :')


She'strong. Because,she has a very amazing family and awesome friends.Although she always give up about her life, but she still keep smiling.Even a forcing laughter. But.. No one knows about her lonely heart. She needs a man who can brings her life more better. Long ago, there was a man..her first love.She'so hapy with him. Too happy.. truely in love.. but , it is just a fairytale now. Faith doesn't give them a chance to meet again. He left her.. ALONE :'( 

2 years later , The girl happy with her new life, met a new friends in new school :D and also have a new crush out there ;)They're close like platonic bestfriends , he promised her to be friends with her untill they finished their studies and get married but also . . . faith brings him to meet his new soulmate. Better than the girl who truely has crush to him. She.. Alone again :')Doesn't she deserved to be loved like anyone else? 
Why faith always make she feels down? Why every mans he deserved be taken with someone else?! But she always know , Allah will send her a good man .. better than the others , The girl stills remember her girl bestfriend says, 'Allah sent each person to our life with a reason , to learn from them or to be with them untill the end :) #ThanksEffa :)

Mine :)


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 30 March 2013

Kisah March

               
Hello hello ! Pikin back :D Seriously dah lame tak update belog kan ? rindu aku tak ? haha ! :P poyo poyo ~ Amacam March anda ? menarik ? sedih ? Act , aku banyak cerita nak kongsi ni tau . So , harap korang yg bace ni enjoy lha eh ? hee .
Orait ! sepanjang bulan ni , aku bole lha dikatekan jarang masuk kelas a.k.a tak masuk langsung kekadang ! nak tau sebab ape ? bulan 2 haritu sebab bicara berirama . This month , i join choir sekolah pulak :') see ? actived sgdd lha kununns =..=' Aku amik kumpulan suara soprano . Pehh memang menyeksa tekak ah . Dah lha barisan tengah , DEPAN SEKALI pulok tuhh . Centre ah kire ni . Muehehe . Mase hari pertandingan tuh , aku berentap dengan sekolah mak aku sendiri . Yeah , adik aku mainkan keyboard sekolah dyorang . Huntung lhaa ~ haha ! yang lawoknye , 1 family kau ade kat TJ Mart time tuh , Ayah aku sampaikan hadiah . Mak guru pengiring SMKSA , Adek gwe mainkan keyboard dyorang . Aku ? jd peserta koir SMKBT2 yeah :D 


Muka ceria disitu :'D haha . Haa ye , lupe pulak nak inform result sdka aku . wahh . Alhamdulillah :) I got pangkat 1 ! tapi agregat 22 jeh XD okay lha tu ek ? syukur .. tak sia2 7 tahun aku menuntut ilmu akhirat beb :) Alhamdullilah .

Mine <3






Dah lepas result , dalam bulan ni jugak , befday Effa ! Haha . kawan shayee yang shaye sayangg :D haha , rancang buat kat kfc , konon nak main baling tepung , tp gile ape kat kfc buat onar? tak malu ><' so , kami juz makan2 jea lha :) seronok jugok ye effa ? ;D hahaks !



 Haha , comeykan semua ? Kecuali yang bajet gila kat tengah tu ha yang pakai spec tuh =..=' nyampah !

And lastly , perkare awesome yang aku buat sehari before cuti , Everlastku dicontenggg :D haha ! balik je kena bebel dengan mak . Bukan ape , kasut tu kain dye tak tahan agaknye , asal basuh je , kuning semacam sampai coklat .. dah kapur pun teruk jugak =..=' . last2 , rancang nk beli kasut baru . ha kaw terus buat onar kat kasut tuh XD  hebat kan ? brr ~

 Haha , maybe that's all . aku tak banyak cite best actually . maybe ni je kut yang dapat ku kongsikan :) Hope korang seronok bace :D Taataaa .. Assalamulaikum !


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 22 February 2013

Lifes :')

Time hang dekat Skudai Parade :D Haha kenangan yang takkan dapat aku lupakan ! They're my friends. My buddies. My life :') *Yang takde kat gamba nih , bukan makna korang bukan kawan aku. Korang kawan aku jugak okay ? Aspuri's SMKBT2 , kelas 2RK3 and semua yang pernah jadi kawan aku :)
Nih tengah outing sbenanye -_-' hehe. Malam td time bace yassin kat surau , biase r kan aku ni memang kuat berangan XP hadee je yg aku pike sampai orang dah bace m/s lain aku still dok t'menung jugak. aptb !
Tiba2 baru aku teringat , blog dh lame terabai ==' hehe. Bukan ape. Aku mengaku lha takde idea ngoii nak tulis hapeh ! hidup aku ni memboringkan actually :'> takde yang menarik . Ni just nak kongsi siked2 lah kat korang , mane lha tau dapat bantu bangkitkan semangat korang ? Aku bagi quotes2 tentang gadis remaja semacam kita2 niehh ;) 

I'm just a girl.

Our friendship.

School life.

 In Reality.


Okaylah , harap ini membantu korang. Sorry lha kalau entry ni membosankan. Nanti kalau ade story best , Pikin cerita kat korang eh :) Tataaa . . . gtg ! Bye. Assalamualaikum :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 26 January 2013

Kisah Saya Di Asrama :)

Hey lullabies ! I'm here :D Haha . Lamenye tak update blog . Dah bersarang kodd . APTB kan ! Poyo~ hehe . Tak sangka aku akan tulis entry panjang kali ni , entry pertama dalam tahun 2013 . Hope korang bace lah dengan hati yang terbuka ek , aku ni takdelah pandai meng'ayat' macam blog honeykoyuki tu. Aku hanya luahkan apa aku rasa aku nak luahkan *eh betul ke ayat ni ? haha! So now aku dah dekat 3 minggu dekat hostel , seriouslylah kan , tipu gila aa kalau aku cakap aku tak rindu mak aku , family , adek , rumah dengan kucing aku semua . kan kan ? mase malam first tuh , tahan je air mata ni bagi tak jatuh ! Hah gedik kan aku = =' Macam macam aku pikir , nak jd budak luar balik lah , pindah lah . Konon menyesal lah pilih duduk asrama . Lepas tu , hujung minggu yg first tu mak melawat . Mak cakap kat aku , aku kena kuat , tak boleh give up semata mata duduk asrama jee . Dah tu , aku pikir lah baik2 , betul jugak cakap mak , kawan kawan ramai kot kat sini , just  ade prob siked lha sebab aku kan dah biase dengan budak luar , maybe aku kenalah pandai kawan dengan semua orang . budak asrama kawan , budak luar pon kawan. Adil ! :D

Life dekat asrama ni takdelah teruk mane kot . Tapi kena pandai urus diri lahkan , its normal mcm hosteler lain :) Aku rasa life aku lebih teratur bila masuk asrama . Takde ler dok hadap fb , twitter tiap2 hari ! Tapi agak jakon siked lha bila masuk makmal komputer , kemaruk sangat ! ><' tapi benda itu mengajar kita agar bersabar , main2 tu sume mesti ade limited . Kan kan ? Kena tahan jeles siked lah bila budak luar cite2 pasal drama Setia Hujung Nyawa pukul 7 petang setiap isnin hingga khamis tuh =.=' takpe ! nanti aku cari novel nye terus ;) hohoho.

Seterusnya , haritu kat asrama ade Maulidur Rasul , batch99 memang terbaik even tak menang nasyid perempuan . Lelaki boleh menang ><' memang tak boleh blah. Tetapi mereka dah buat yang terbaik , dan yang terbaik tu yang akan menjadi satu catatan indah dalam hidup. Got it ? Keep going !

And lastly , aku harap sangat tahun ni , saat ni , detik ni , kehidupan aku makin bertambah baik. Aku taknak gaduh gaduh, salah faham, buat masalah, ape yang aku nak ialah menjadi orang yang berguna . Eceh , gebang noh ayat, ntah2 korang pon menyampah kan ? :3 Okaylah , nak mandi ! gtg bye and Assalamualaikum.


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment