Saturday, 26 January 2013

Kisah Saya Di Asrama :)

Hey lullabies ! I'm here :D Haha . Lamenye tak update blog . Dah bersarang kodd . APTB kan ! Poyo~ hehe . Tak sangka aku akan tulis entry panjang kali ni , entry pertama dalam tahun 2013 . Hope korang bace lah dengan hati yang terbuka ek , aku ni takdelah pandai meng'ayat' macam blog honeykoyuki tu. Aku hanya luahkan apa aku rasa aku nak luahkan *eh betul ke ayat ni ? haha! So now aku dah dekat 3 minggu dekat hostel , seriouslylah kan , tipu gila aa kalau aku cakap aku tak rindu mak aku , family , adek , rumah dengan kucing aku semua . kan kan ? mase malam first tuh , tahan je air mata ni bagi tak jatuh ! Hah gedik kan aku = =' Macam macam aku pikir , nak jd budak luar balik lah , pindah lah . Konon menyesal lah pilih duduk asrama . Lepas tu , hujung minggu yg first tu mak melawat . Mak cakap kat aku , aku kena kuat , tak boleh give up semata mata duduk asrama jee . Dah tu , aku pikir lah baik2 , betul jugak cakap mak , kawan kawan ramai kot kat sini , just  ade prob siked lha sebab aku kan dah biase dengan budak luar , maybe aku kenalah pandai kawan dengan semua orang . budak asrama kawan , budak luar pon kawan. Adil ! :D

Life dekat asrama ni takdelah teruk mane kot . Tapi kena pandai urus diri lahkan , its normal mcm hosteler lain :) Aku rasa life aku lebih teratur bila masuk asrama . Takde ler dok hadap fb , twitter tiap2 hari ! Tapi agak jakon siked lha bila masuk makmal komputer , kemaruk sangat ! ><' tapi benda itu mengajar kita agar bersabar , main2 tu sume mesti ade limited . Kan kan ? Kena tahan jeles siked lah bila budak luar cite2 pasal drama Setia Hujung Nyawa pukul 7 petang setiap isnin hingga khamis tuh =.=' takpe ! nanti aku cari novel nye terus ;) hohoho.

Seterusnya , haritu kat asrama ade Maulidur Rasul , batch99 memang terbaik even tak menang nasyid perempuan . Lelaki boleh menang ><' memang tak boleh blah. Tetapi mereka dah buat yang terbaik , dan yang terbaik tu yang akan menjadi satu catatan indah dalam hidup. Got it ? Keep going !

And lastly , aku harap sangat tahun ni , saat ni , detik ni , kehidupan aku makin bertambah baik. Aku taknak gaduh gaduh, salah faham, buat masalah, ape yang aku nak ialah menjadi orang yang berguna . Eceh , gebang noh ayat, ntah2 korang pon menyampah kan ? :3 Okaylah , nak mandi ! gtg bye and Assalamualaikum.


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment