Thursday, 27 September 2012

Friendship and Love

Hey hey . Lame dah tak jenguk belog , eh lame ke ? hmm pape lah . Sekarang dah nak masuk bulan 10 lhaaaaaaaa . Err cam tak pecaye seh . Alamak usia aku pon dah meningkat teehee . Masuk harini , 28 September 2012 , Saya dah 13 tahun , 4 bulan , 2 hari . Kejap gila mase berlalu kan . Tau tau aku dah nak SPM . HAHA , jauh lagi jauh lagi tuu . ^.^ Mueheheee . K lah , ape yang aku nak kongsi harini ialah tentang masalah sosial pelajar zaman sekarang A.K.A tentang relay . haih same je tu . 


Kawan ? ape yang aku tahu pasal kawan ? Kawan bermaksud , seseorang atau orang yang berdamping dengan kita selain drpd family . Cakap pasal kawan nie , aku memang ada ramai kawan . Kawan lama , kawan baru , kawan baik , kawan jahat , kawan mukabuku , kawan sekolah , kawan tu kawan ni . Tapi , tak semua individu yang dipanggil kawan itu dapat dikategorikan sebagai SAHABAT :) Ya , memang kawan dan sahabat tu lebih kurang same je maksudnya . Tapi kalau kite alami and hayati sendiri situasi kawan kawan , hati kita dapat tahu yang mana satu kawan dan mata satu yang layak dipanggil sahabat . Okay , aku explainkan . 'Kawan' je bermaksud macam aku cakap tadi lah heheeh . Sahabat pulak , ialah kawan yang sentiasa ada untuk kita . Tak kira susah atau senang . Itu baru layak kita gelar sahabat ! Faham tak kengkawan ? wee . 

Tapi kalau kita kaji selidik kehidupan kita , memang susah gila babun nak cari kawan baik atau orang sekarang biasa sebut BFF atao Bestiy ! . Dol , aku rindu kawan baik aku :( Walaupun dah 9 bulan aku sekolah dekat sekolah baru , tapi susah sangat sangat nak cari kawan yang baik untuk kita . Tapi takpe , masa masih panjang lagi kan ? 5 tahun lagi nak habis belajar . At least aku masih ade ramai lagi kawan drpd jadi Forever Alone :'D . Thanks kawan kawankuu ! Credit to : Effa , Elys , Islah , Dania , Izzah , Amy , Azra , Hazirah and yang lain lain tu kalao aku tulis name korang at sini penuh pulak kang . Sorry ye <3 Aku tetap sayang kau kawan .


Dah habis bebel pasal kawan , kite ke alam seterusnyaaa . Ya , aku nak tanye siked ni . Korang pernah 'bercinta' A.K.A 'couple' tak ? Tipukan kalau dah masuk secondary ni tak pernah or maybe ade yang belom  pernah heheee . Tanye je k . So , Jangan amik hati bagi yang belum pernah . :) Tak rugi pun kalau korang tak pernah . Perjalanan masih jauh . Sebenarnye kan , Ape motif kite bercouple ye awak ? Dapat apa ? tak dapat pape kan . Dah couple , lepastu putus . Bende tu macam ber'ulang-ulang' sampai bengkak mate ni dok nangesss je bila putus ! Guys , Aku admit lah kan , ye memang saye pernah but . . . aku dah tak nak ulang kesilapan lama and bila fikir fikir balik , lebih baik study first . Feeling feeling ni , abaikan lah je . Rugi ke kalau kita layan sangat perasaan ni ? tak kan . Aku cakap pasal hal ni kat blog bukan untuk mengutuk . Tapi , untung kongsian ke arah yang lebih baik . betul kan ?


Nampak tak ape aku share tu ? hee . Mulai saat ni , aku tekad dah . Single sampai habis belajar ! Yeaayyh ! Doakan aku ye readers agar tak terpesong ke arah yang salah . Kalau boleh , dari dulu aku nak jadi gadis yang suci hatinya , yang tidak pernah disentuh hatinya oleh mane mane lelaki pon . Tapi disebabkan perangai kebudak budakkan tu melampau and terlalu ikutkan perasaan , beginilah jadinya . Dikecewakan . Hmm . ape pon yang terjadi , tak bermakna aku tak boleh berkawan dengan lelaki . Boleh , tetapi aku akan cuba kawal perasaan tu okay ! Mak aku cakap , takpe ramai kawan lelaki asal diorang tu tak sentuh awak punya hati and juga awak punya maruah . Yes , betul tu ! feeling feeling bagai ni kita simpan dulu okay ! bila dengar lagu lagu cintan cintun tuuu , kuatkan iman ye :) hee . K lah , aku nak undur diri dlu , Kbye Assalamualaikum !
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 15 September 2012

Kami di legoland !

Salam guys , harini aku nak cerita pasal lego . ape yang korang tahu pasal lego ? tak tahu ? tak pe . aku tahu aku tahu . Aku tahu yang aku dah pegi Legoland Malaysia ! haha . Mohon jangan jeles okay . Kite takde niat pun nak jeleskan korang . btw , aku admit lah . memang best gila kau legoland ni . hee . sebenarnye kan , banyak jugak aku nak citekan dari mula jejak tapak lego ni . hmm . aku pegi rombongan sekolah , mesti lah best kan dapat main and release tension dengan kawan kawan . betul tak ?

kami tak sabar !!!

sudah sampai ke lego lego lego :'>

Sambung balik cerita , kiterang pegi 2 bas . 1 bas laki , 1 bas gegurls . bas lelaki pegi lambat coz kene solat jumaat . haah , bagus bagus . hehe , bas perempuan terus ke legoland and solat kat sane , lepas solat , baru lah boleh enjoy ! yeahh .

Haahh , diorang ni excited sangad bergambar , so macam macam pozing leww

ayoyooo . kami dah sampai aaaa .

Perkare paling sedih pada aku time niy , disaat aku terpaksa pegang and gantung camera sane sini . Kerjanya amik gamba orang , sampai gamba saya sendiri pun ta de :( kesian kan kite .. hmm . redha je lah , janji ade jugak orang nak amik gamba kau pikin . hee . chillakzz ! 

Yahoo !

Akhirnya ! hahahaha .

Yeyeyee . kami dah dapat tiket ! kau hade ? tak deee :p

hmm . sudah dapat tiket maa .

Cikgu arahkan kami kami ni sume jalan ekot group . Pepandai lah kan , so , aku jalan dengan Effa , Dania , and dua olang kakak form 2 nih . Kak niesa and kak nisa' . hee same name . best jugak lah jalan dengan diorang even penat !

Wee . cik chef lego ! haa , dia berbunyi tau kalau ade orang nak bergambar :D

kami dan polis lego .. alolo comelnyeww * wek gedik * .

Our first journey is .. LEGOTHECNIC ! bhaha . roller coaster kot . tapi utk 4 riders jea . kami naik jugak woo . peluang ni doe .

Jenguh nak menunggunye lambat . naiknye bape minit jea kot . hmm . takpe . kiterang tetap degil nak naik .

Hahaaa . pakcik ni syoksendiri woo . aku juz bawak camera jea . bukan nak amek gamba pon . dah dia tetibe penat pozing depan kiterang . hmm , snap lah jugak . haha , btw , pakcik comel lah ! 

beranikah anda ? 

Seriously , nampak je macam seram tapi gila best you ! rugi leww tak cuba ! rase mcm nak naik lagi je tau :p 

Kingdom kami :)

Setelah penat jerit jerit , memekak bagai dekat roller coaster , tibalah masanya kami nak ke Miniland . hewhew . Miniland ni replika bangunan bangunan yg diperbuat drpd lego . Siyes comel comel sumenya ! aummm . gewamnyeww ite * pss gediknya ayat kite * .


LOL cute !

Tajmahal .

Kite dengan Effa ! ini idea selamber dea okay ! hahaaa .

Sejak bila jadi kakak niy ? hewhew .

Lama jugak lah kami ronda sane sini , dekat bape jam . Tapi puas leww jugak . Badan pong dah berkuah . HAHAA , Banyak tau sebenarnya gamba aku nak share tapi nnty penuh pulak post ni . hee , tak pe lah . nak tengok semuanya pegi dekat fb aku jea lah . 

Keychain comel ! huhh . expensive sgd lhaa .

hanye mampu pegang je lahh . :')

eh , minah cute mane pulok niy tetibe pozing depan burger king ? hahaa , dah tuka baju niehh .

aummm comel gila kedai nieh ! gewamm okay . hahaaa , k abaikan saye tu .

Mampu beli cawan unit tu jeh , haaaausss !

Last snap before balik :)

Okay tu jea aku nak share , sbenanye banyak lah awak . tapi takpe lah . kite cite lain kali eh , hee . over all , legoland ni ramai yang pegi bebudak je . owang owang besa niy better pegi USS lah . haha . ape pun ! kami tetap happy kad sini ! rase macam tak nak balik pon hade . tapi memandangkan nak upload and update gamba sane sini kami balik je lah . takpe , insyallah aku akan datang lagi mydear legoland * eshh gedik bhai uwekks * haha . oke lah , mahu masak . Kbye and leave a comment ! thanks 4 reading this entry !


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 8 September 2012

Kisah semasa and selepas exam =.='

Yuhuu . Akhirnya lancar jugak exam hafazan semalam . Serious wa cakap sama lu , SENANG GILA . Haa , kau hade ? takde kan . aish belagak pulak . kfine harini aku bosan so lepas jenguk jenguk blog member member tetibe rase jeles pulak . * kenapa ek ? entah ! , okay berbalik pada tajuk . Hafazan ni untuk Sijil Darjah Khas Agama or for short SDKA lah . Tak sangka dah bulan 9 and aku dah nak tamat belajar kat sekolah agama , kire terer jugak lah en ? rugilah yang tak hamekk darjah khas tu ! Cikgu aku cakap . sijil SDKA ni setaraf sijil SPM . Yeke ? kalau ya , bagoslah . 


Saje nak tayang .

Mase haritu , Ramai jugak yang datang almaklumlah nak periksa . Sebelum niy sikit je yang rajin datang darjah khas . Semalam haamekaw segale jenis muke yang tak pernah muncul pon tetibe ade . waakaka . But still happy even gementar menghafal sebab ade member lame yang suke melawak gembirakan aku . 
Muke muke lepas habis periksa . LOL lega !
Kami budak baek ! * over pulak * .

aku dapat giliran 28 . okay leww tu . but tak lah gementar sangad an . Alhamdullilah , pemeriksanya pon baik you ! hee suka i . barulah tak gagap time bace . tapi tu lha , tajwid aku betul 1 je ! hoho . Ktakpe , yang penting doakan aku lulus and jangan lupe jugak aku dapat jawab periksa bertulis NOVEMBER 2012 ni okay ! Thanks u alls :)
Last nak cakap pasal satu cite best selepas exam ni ! hope orang yang tengah bace niy tak jeles lah ea ? hikhik . Jumaat ni , aku akan ke LEGOLAND ! Yahoo . Serious excited gila . Pegi dengan kawan kawan pulak tu peh . Ni pun guna special free ticket dari Cikgu Aishah . Baik nya cikgu ! tapi yang ikut just bebudak form 2 , and separuh drpd bebudak 1RK3 and kelas kelas yang cikgu aishah ajar . So , mulai harini aku dah start buat countdown . haha . Entah pape jea kan ? K lah . Aku pon dah penat menaip , nak sambung texting nan kawan jap okay ? Bye readers Assalamualaikum .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 3 September 2012

Open house and birthday party .

Hello heloo . Since lepas raya first , aku admit memang aku tak beraye mane mane pon ! Termasuk rumah kawan , teehee . Rumah rumah sedare tu adelah jugak . Bak kate sorang mem aku nieh , LAYAN ~ . Ahad lepas , kelas aku ade buat open house+beday party kat rumah Cikgu Aishah . Ke'excited' diorang nieh mengalahkan mak nenek xD perempuan , biase lah , nak shawl shawl bagai ni . Aku ape lagi ? Join sekali lah eh jawab nye ! muehehee .
Awek awek shawl sekalian .

Cantik kan dia ? Izzah awak cantik ! :D

Kiterang dah plan dengan Cikgu datang pukul 3 , Haa , aku maseh boleh terlambat ! Tapi tak leww terlepas acara kan ! First first ade ucapan dari guru kelass , wuu Cikgu Aishah comel LOL !
Kecomelan tahap kritikal =.='

Eh eh , kita gambar nan sape tu ? HAHAA , yang biru tu Cik Effa Bahar !

Kami anak anak gadis melayu terakhir * ee geli lah *

Makanan makanan yang terhidang time majlis tersangatlah sodap ! Eh eh air tangan siapa ye ? siapa lagi kenn kalau bukan Cikgu Aishah comel kite tuu . Menu utama : Soto . . hewhew , yang lawak ! Cikgu buat bergedel <---* betol ke aku eja ni ? * Lantak lah , hahaaa , bergedel tak jadi -.-' Haih tak pe lah cikgu , yang penting kek nye hadoo . Actually , aku makan tak banyak makan sangat sebab gigi gua cari pasal ah pulak .

Ramai kaum perempuan kecewa kena potong kek pink coz dyorang cakap tak sedap . Hey , don't judge by its cover okay !

1RK3 :)

-.-' fokus jugak aku makan .

Okay , lepas menjamu selerasss , kami pon nak jugaklah buat game siked , game nya awesome jugak lah bagi aku hehe . Kotak beracun ! amek kau . Tapi aku tak kena . tak kena . Manusia manusia bertuah yang kena tu ialah , siHyper Islah , Paan , Effa , Muiz , Imran , Azra , Emma and Iqbal . Nama nama bertuah gitu . xD
Teruja :D

Siapa lah yang dapat ni kan :'>

Bila Paan dapat undi kena bagi bunga dekat orang yang diminat and cakap "Jom , Dating ! " .
Sweet gila boleh tak ? Tak sangke cik Fariza kena ! haha .

Ni pulak dapat kena pakai High Heels . Kelas kau Iqbal !

Ni hah , couple paling comel doe ! HAHA , Azra cabut bila kertas kuning tu suruh dia disuap oleh Muiz . Haa , tu lah gadoh jea dalam kelas ! Baekk ah :D

Memang best gila petang tu , tercatat lagi satu kenangan dengan bebudak rk3 . Seriously lah aku cakap . Korang memang sporting and best ^^v . Mwahaha .

Haaa , omel dup poz kiterangs ? Okay ni idea Effa , ngarut ngarut sudah !

Meet my friend here , Elys :) Comel kan dia ? .

Okay lah , malas nak bebel panjang macam mak jemah . Bebai readers tersayang ! Doakan aku kekal single yee . hoho , ntah pape . Kbye Assalamualaikum .


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment